Horecawetgeving
Op deze pagina vindt u een opsomming van de meest relevante regels voor horecabedrijven.
-
Alcoholwet
Voor het schenken van alcohol heeft u een vergunning nodig op grond van de Alcoholwet (voorheen Drank- en horecawet).
-
Bibob-onderzoek
Bij het aanvragen van een Alcoholwetvergunning kan de gemeente besluiten om een Bibob-onderzoek te laten uitvoeren. Met dit onderzoek wordt onderzocht of het gevaar bestaat of de vergunning wordt gebruikt voor het uitvoeren van criminele activiteiten.
-
Algemene plaatselijke verordening
In de Algemene plaatselijke verordening (Apv) zijn bepalingen opgenomen over terrassen, sluitingstijden en paracommercie.
-
Bestemmingsplan
In het bestemmingsplan kunt u zien of een pand/locatie voor horecadoeleinden mag worden gebruikt.
-
Melding brandveilig gebruik
Als u een horecabedrijf heeft waarin meer dan 50 personen aanwezig kunnen zijn, dan moet u een melding doen voor het brandveilig gebruik. Deze melding is nodig om brand, brandgevaar en ongevallen bij brand te voorkomen, beperken en bestrijden.
-
Milieuregels (Activiteitenbesluit)
Op uw horecabedrijf zijn de regels uit het Activiteitenbesluit milieubeheer van toepassing.
Volg ons